Aku menulis apa yang ingin aku tulis, bukan yang ingin kamu baca.

Sunday, June 17, 2012

WE CAN CHANGE THE WORLD WITH THE SIMPLE THINGS

Yesterday, my friend Rafa suggested me to sign up on Google Adsense. it's since I know that he had been approved by GA. I thought it was interesting. then I was looking for GA info in internet. I read an article that told about GA. "GA will prefer approve an english blog". okey, then I tried to write in english. unfortunately, I had no idea to write. hehe. I was confused until finally I found my old article in my PC. it was my essay that I wrote in essay writing contest by Goi peace Japan. I was in second grade of Senior High School at that time. Now, When I read again. Oh, God! it's really bad essay. haha.. but no proplem, I think it's better if I publish here instead of being useless in my PC. :')
Well, here it is!! An essay with tittle "WE CAN CHANGE THE WORLD WITH THE SIMPLE THINGS".
***

            Peaceful is desired by everyone in this world. Therefore, many people trumpet forth “peaceful” word, but why peaceful it self does not we feel yet until now? Look ! We can see various of tribes in this world still get poverty, criminality are happened everywhere, and even war also still go on. And it will be happened continuedly if no plan from us to change it.
            Actually, the key from peaceful it self is in our hands as the young generation. We can change the world altought the change can not we see directly, because as we know change is a step by step prosess.  Just never thing that we are still young and can not do anything for a peaceful world. Instead, our hands really have big influence for it. It is because we are the young generation that will replace every leaders in this world.
            To reach a peaceful, we do not need to do wonderful things, like joinning in a war, assembling much money for poor people,  creating technology considerably, etc. Those are too exaggeraate. Actually, with the simple things we can creat a peaceful world. The keys of it are just two things.  Those are sense of giving and respecting to each other. We do not need to thing deeply about how to apply they both on every people in this world. Just apply they both on our self. We knew that we can not change every people of the world, but we can change the world throught our self. Just imagine, if every people thing like that and apply they both on their self, so we will see all of people in this world have a sense of giving and respecting.
            After they both are on everyone self, particulary on our self as the young generation. What will happen? A peaceful of course.  Ya, altought we can not see it now, but we can see a few years later after we grow and replace every leaders in this world. Is it as a country leader, family leader, or a leader for our self?
            The sense of giving and respecting that have stuck tightly on our self since young, it will be the bright way that send us to the peaceful. With the sense of giving to each other, we can see the world without poverty, hunger, greed, exploitation, etc. and with the sense of respecting to each other, is it a respecting to our self, to difference, to existence, to earth, to future, or others, so we will see this world without war, drugs misuse, global warming, etc.
            Therefore, let's we apply the sense of giving and respecting to our self for now. With the simple things like that we can creat a peaceful over world.
Read More

Monday, June 11, 2012

RANGKAIAN DIGITAL


Saya menemukan fakta aneh seputar rangkaian logika. Saya punya aljabar logika seperti ini : ((A.B)'.C')'
Dan ketika saya gambarkan dalam tabel kebenaran hasilnya seperti ini:
A
B
C
(A.B)'
C'
((A.B)'.C')'
1
1
1
0
0
1
1
1
0
0
1
1
1
0
1
1
0
1
1
0
0
1
1
0
0
1
1
1
0
1
0
1
0
1
1
0
0
0
1
1
0
1
0
0
0
1
1
0

Lalu menggunakan hukum-hukum logika aljabar saya menemukan persamaan logika baru yang hanya menggunakan NOR, seperti ini:
((A.B)'.C')' =  ((A'+B').C')'                 àsesuai hukum De Morgan
=  (A'+B')'+C                    àsesuai hukum De Morgan
=  (A.B)+C                        àsesuai hukum De Morgan
=  (A+C).(A+B)                àsesuai hukum Distributif
= (((A+C).(A+B))')'          àsesuai hukum Pembalikan (saya invers-kan dua kali)
= ((A+C)'+(A+B)')'           àsesuai hukum De Morgan
Aljabar logika baru yang saya dapat yaitu ((A+C)'+(A+B)')' saya nyatakan dalam tabel kebenaran, dan hasilnya seperti ini :
A
B
C
(A+C)'
(A+B)'
((A+C)'+(A+B)')'
1
1
1
0
0
1
1
1
0
0
0
1
1
0
1
0
0
1
1
0
0
0
0
1
0
1
1
0
0
1
0
1
0
1
0
0
0
0
1
0
1
0
0
0
0
1
1
0

Lihat keanehannya! Dilihat dari table kebenaran, aljabar logika yang lama dengan yang baru tidak ekuivalen (Lihat perbedaannya pada highlight kuning yang saya beri di table kebenaran). Padahal setelah saya teliti berulang-ulang, aljabar logika baru yang saya dapat dari hukum-hukum logika aljabar (yang saya beri highlight biru) tidak ada kesalahan disana.
Kemudian saya mencoba membuktikan dengan menggunakan aplikasi DSCH2, apakah aljabar logika lama yaitu ((A.B)'.C')' ekuivalen dengan aljabar logika baru yaitu ((A+C)'+(A+B)')'.
Perhatikan hasilnya :
Lihat kan sekarang keanehannya? Lalu yang benar mana? Ada yang bisa menjelaskan kepada saya? Apakah ini suatu pengecualian? Atau mungkin ada kesalahan pada perhitungan saya?
P.S. : Kalau saya pribadi lebih yakin kedua aljabar tersebut ekuivalen karena sudah terbukti dengan DSCH2 dan hukum-hukum logika aljabar, walaupun sesuai table kebenaran itu tidak terbukti sih. Hehe..
Itu saja! Terimakasih. J



P.S. : ASemmmmm!!!! Setelah saya ngetik posting di atas panjang kali lebar. Ampe ngedit-ngedit pake potoshop segala buat nunjukin bukti DSCH2, ampe saya ngabisin waktu berjam-jam, ampe saya gag sarapan, ampe saya nahan pup, ampe saya brewokan. Tiba2 saya nyadar ternyata kesalahan ada pada saya. Pantesan hasilnya kok aneh. Ternyata!! Ya udah dari pada saya ngetik ini sia-sia. Mending saya posting saja!. Oh iya, Tau gag kesalahan saya dimana?

Read More

Friday, June 1, 2012

Mei Penuh Kisah

setelah gue lihat, ternyata sama sekali gue belom posting di bulan Mei ini. terakhir aja tanggal 28  april. sebenernya banyak banget yang pengen gue tulis dan gue ceritain di sini. meskipun gue yakin gag bakal ada yang mau baca. hehe.
Di bulan Mei ini emang hidup gue bener-bener banyak kisah. mulai dari gue ngerjain temen gue yang lagi ultah sampai gue yang tanggal 13 Mei kemarin juga dikerjain temen2 gue. yaps, gue habis tahunan lho. gue sekarang 19 tahun. alhamdulillah ya?
gue punya banyak kejutan dari temen-temen gue, sampai akhirnya gue nggak enak body gara-gara flu, batuk 2 minggu gag sembuh2, dan nraktir dadakan (dipaksa).
ada lagi cerita yang gue selalu beruntung di bulan Mei ini, gue dapet doorprize, dapet hadiah, dapet novel, buku, banyaklah. terus gue yang belajar renang dan badan gue malah basah. (ya iyalah)
Sayangnya di bulan Mei ini gue juga sibuk banget. kemarin gue habis kepanitian acara organisasi gue, technopreneur training. belom lagi tugas-tugas yang seambrek. ini aja gue sambil ngerjain tugas. bikin laporan praktikum, makalah, tugas dosen, banyaaaaaaaaaaak banget. apa lagi sebulan lagi UAS. gue harus persiapan dari sekarang. soalnya gue ngrasa UTS kemarin gue kurang maksimal, jadi UAS ini gue harus total.
ya udah ya? gue cukupin ampe sini. makalah gue udah menunggu. see ya!
semoga gue bisa manage waktu. sumpah! gue kayak butuh manager ini! ada yang bersedia? gue bayar berapapun yang kalian minta, asalkan itu gratis!
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

My picture

Hi.. I am Fifa.
I want to live my life to the absolute fullest
To open my eyes to be all i can be
To travel roads not taken, to meet faces unknown
To feel the wind, to touch the star
I promise to discover myself
To stand tall with greatness
To chase down and catch every dream
LIFE IS AN ADVENTURE

Google+ Followers

Follow Me

Translate

Copyright © Vhiefa | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com